Bli medlem

Har du ett genuint interesse för western och gillar High Chaparral? Då kanske du vill bli Medborgare. Som medborgare i High Chaparral Citizens träffar du många likasinnade, härliga personer som delar ditt intresse och får delta på trevliga träffar i parken.

För att bli medborgare måste du bli godkänd enligt följande krav:
Du ska ha en tidstypisk klädsel som speglar en western-person mellan åren 1840-1890. Det kan vara allt från trappers 1840, soldater 1863, cowboys 1878 till stadsinvånare 1890 etc. Klädseln ska godkännas av våra representanter inne på butiken Vapen och Läder som ligger vid entrén till High Chaparral. Gå gärna in och prata lite med dem. De visar hur du sherifffyller i ansökningsblanketten och talar om hur du betalar din första medlemsavgift. När anmälan är ifylld ska du fotograferas för att slutligen få ditt medborgarkort.

Det är helt okej att ha andra westernkreationer som speglar samma tidsepok. Dessa behöver inte bedömas utan vi litar på ditt goda omdöme, men självklart måste de hålla samma tidsenliga standard som de kläder du fått godkända.
Du ska alltid vara westernklädd när du vistas i parken.
Som medborgare uppträder man på snyggt och städat sätt.

Tanken med medborgare är att knyta oss westernintresserade närmare den anställda personalen och bli en del av livet på HC.

När du blivit godkänd som medborgare och betalt din avgift har du ett antal förmåner på High Chaparral:

 • Gratis entré till parken
 • Tillgång till medborgarstuga
 • Delta på vår- och sommarfest samt samlingskvällar
 • 15%        Samtliga butiker och kiosker, ej restauranger/caféer
 • 15%        Pizzeria (enda restaurangen med rabatt)
  Rabatten gäller ej dryck.
 • 15%        Vapen & Läder
 • 25%        Dygnscamping
 • Gratis bryggkaffe/te i parken (gäller ingen annan dryck och inget tjat om ”kallt kaffe” eller liknande). Gratis kaffe gäller endast om tidsenlig klädsel bärs och med tidsenlig mugg samt uppvisande av medborgarkort. Mugg finns att köpa på Bowie, Souveniren och Vapen & Läder. Gratis kaffe gäller ej ”baristakaffe” på Arbuckles Coffee Shop.
 • Tillgång till Medborgarstuga och möjlighet att delta på samlingskvällar vid River City First Saloon. Inbjudan till vår- och sommarfest.

Samtliga rabatter gäller endast vid uppvisande av medborgarkort, samt att du har rätt klädsel på dig.
Rabatter lämnas inte på läkemedel, alkohol och tobak.
Speciella träffar och aktiviteter anslås löpande här på hemsidan under fliken Nyheter och Medborgarinfo.
Du kan även besöka vår medborgarstuga under säsong (se plats och öppettider här på hemsidan) där du kan ställa frågor om HCC och medborgarskap.