Historia

1966 slog Bengt Erlandsson upp portarna till sitt High Chaparral. En unik plats, skapad av en unik man som med en stor portion envishet, fantasi och småländsk ihärdighet förverkligat sin dröm.  Det som från början skulle vara ett manifest för frihet är idag en av landets mest kända turistattraktioner med ett unikt och mytomspunnet tema: Vilda Västern.

1986 startade High Chaparrals Western club. Det hela började med två eldsjälar som länge pratat om en klubb för western-intresserade. Dessa två personer var Hans-Erik Larsson och Kjell-Åke Josefsson.

En sommarkväll 1986 samlades ett sällskap på åtta personer  i foajén på restaurang Diligensen och vandrade till VIP-rummet för att bilda High Chaparral Western Club och därmed hålla sitt första möte.

På våren 1987 flyttade klubben in i sin första klubbstuga. Den låg mitt emot sheriffkontoret innanför entrén och var öppen några timmar om dagen. Detta var klubbens säte fram till juni 1989. Efter det har man flyttat några gånger och idag ligger klubbens lokaler i River City, i lokalen Town Hall intill River City First Saloon.

High Chaparral Western Club löstes upp 2012 och istället kom High Chaparral Citizens (HCC) till. Detta gjordes i samband med High Chaparrals omstrukturering i ledningen och att parken numera satsar mer på målgruppen barnfamiljer.
HCC innebär att man blir medborgare på High Chaparral och är med och bidrar till upplevelsen för besökaren. Klädkrav har tagits fram tillsammans med nya regler och riktlinjer som inte tidigare funnits.

High Chaparral Citizens, HCC, är en intresseförening som bedriver sin huvudsakliga verksamhet i temaparken High Chaparral.